Dobré sacharidy
7. 11. 2010
Jak poznáme vhodné a nevhodné sacharidy?
Zde je pár triků, které vám pomohou rozeznat vhodné sacharidy od nevhodných:
- Vhodné sacharidy rostou na stromech nebo vyrůstají ze země. Průmyslově zpracované jídlo osahuje nevhodné sacharidy. Nápověda: koblihy nerostou na stromech
- Dobré sacharidy jsou pestrobarevné - vnímejte barevnost salátu, paprik, hroznů a jablek v kontrastu s jednobarevností bílého pečiva, bílé rýže a sušenek.
Obsahují vlákninu - nejlepším zdrojem jsou slupky ovoce a zeleniny.
- Pokud jíte chleba, dejte přednost celozrnnému.
- Nedejte se zmást barevnými džemy a želé. Jsou to sacharidy plné umělýv barev - stejně tak džusy a sportovní a energetické nápoje.
Dobré sacharidy jsou důležitou složkou každé vhodné diety
- Dobré sacharidy jsou syté a zaměstnají trávení na delší dobu. Navíc nezpůsobují velké výkyvy glukózy v krvi (narozdíl od nevhodných sacharidů).
- Vypoklého břicha se zbavíte pouze vhodou stravou založenou na dobrých sacharidech, nízkotučných bílkovin a zdravých tuků v kombinaci s účinným cvičebním plánem.
7 potravin, které byste určitě měli zařadit do své diety!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář