Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobré sacharidy

7. 11. 2010

Jak poznáme vhodné a nevhodné sacharidy?

Zde je pár triků, které vám pomohou rozeznat vhodné sacharidy od nevhodných:

  • Vhodné sacharidy rostou na stromech nebo vyrůstají ze země. Průmyslově zpracované jídlo osahuje nevhodné sacharidy. Nápověda: koblihy nerostou na stromech  
  • Dobré sacharidy jsou pestrobarevné - vnímejte barevnost salátu, paprik, hroznů a jablek  v kontrastu s jednobarevností bílého pečiva, bílé rýže a sušenek.  fruit-and-vegetables-2-375.jpg

Obsahují vlákninu - nejlepším zdrojem jsou slupky ovoce a zeleniny.

  • Pokud jíte chleba, dejte přednost celozrnnému.
  • Nedejte se zmást barevnými džemy a želé. Jsou to sacharidy plné umělýv barev - stejně tak džusy a sportovní a energetické nápoje.

Dobré sacharidy jsou důležitou složkou každé vhodné diety

  • Dobré sacharidy jsou syté a zaměstnají trávení na delší dobu. Navíc nezpůsobují velké výkyvy glukózy v krvi (narozdíl od nevhodných sacharidů).
  • Vypoklého břicha se zbavíte pouze vhodou stravou založenou na dobrých sacharidech, nízkotučných bílkovin a zdravých tuků v kombinaci s účinným cvičebním plánem.

7 potravin, které byste určitě měli zařadit do své diety!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář